ОДРЖАНА ОКРУЖНА ТАКМИЧЕЊА ИЗ ТЕХНИЧКОГ ОБРАЗОВЊА И СТРАНИХ ЈЕЗИКА
29.03.2015

ОДРЖАНА ОКРУЖНА ТАКМИЧЕЊА ИЗ ТЕХНИЧКОГ ОБРАЗОВЊА И СТРАНИХ ЈЕЗИКА

У основним школама „Сретен Младеновиић-Мика“ и „Коле Рашић“, које раде на територији Градске општине Палилула, одржана су два окружна такмичења знања из техничког образовања и страних језика. На овим такмичењима учествовало је више од три стотине ученика и наставника. Наставници из основних школа са територије Нишавског управног округа припремали су ученике који су у својим срединама показали најбоље резултете из ових наставних предмета.

Основна школа „Сретен Младеновић-Мика“ била је домаћин окружног такмичења из техничког образовања. Основни циљ овог такмичења, по речима Јасмине Станковић, директорке школе-домаћина такмичења, јесте да се развије креативност и иновативност код деце овог узраста. Такмичење у бродомоделарству одржано је на базену СЦ „Чаир“ а такмичење у ваздухопловном и ракетном моделарству на Градском стадиону у Чаиру. Деца моделари су на маштовит и оригиналан начин показала све своје идеје и начин размишљања. Најбоље моделаре, након овог такмичења очекује државно првенство у Сомбору  од 17. и 18 априла.

Такмичарски дух био је присутан и у основној школи „Коле Рашић“ где су се најбољи основци такмичили у познавању Енглеског, Француског, Немачког и Италијанског језика. Саша Тончев, директор ОШ „Коле Рашић“ рекао нам је да је за такмичење пријављено 150 ученика основних школа а такмичење ће пратити и око 30 наставника. Такмичари који су показали најбоље резултате на окружним такмичењима стичу право да учествују на републичком такмичењу.

Организаторе и учеснике такмичења је обишао и председник Градске општине Палилула Бобан Џунић са сарадницима. Он је нагласио да талентовани и надарени ученици заслужују већу подршку друштвене заједнице. Општина Палилула у својој Стратегији развоја дефинисала је активности у раду са младима. Већ неколико година, на нашем општинском календару, рекао је председник Џунић, промовишемо најбоље ученике и студенте, подржавамо иницијативе младих, укључујемо их у пројекте.

Окружна такмичење у општини Палилула одржана су у оквиру програма Министарства просвете Владе Републике Србије и уз подршку Градске општине Палилула. (Д.В.)

НТВ - Одржана окружна такмичења у две нишке школе